måndag 24 januari 2011

|Damer| Slätafly - Ryds SK, 4-4

Flyers damer spelade i helgen sitt andra raka likaresultat och tappade därmed poäng upp till toppen, man har dessutom en match mer spelad. Nu väntar ett långt uppehåll till nästa match, som spelas den 20/2 mot Hovmantorps GOIF, en match som man ska vinna om man kommer upp i normal standard. Inklusive matchen mot dom är det sex matcher kvar, det vill säga 18 poäng att spela om och man har fortfarande alla chanser i världen om inställningen finns där från första tekning.

Målskyttar: Karin Söfort-Jörgensen, Louise Nilsson, Johanna Strand x2
Assist: Malin Birgersson, Johanna Strand, Karin Söfort-Jörgensen x2
Matchinformation
__________________________________________________________

Såhär skriver Göran om matchen:

1:a perioden
Vi är inte alls med i början, låter Rydspelarna få alldeles för stort utrymme. Dessutom har vi förvånansvärt svårt att hålla positionerna. Bortalaget är inte sena att utnyttja det utan kan ganska bekvämt gå fram till 0-2, helt rättvist dessutom.

2:a perioden
Inför andra gör vi förändringar, vi går ned på folk försöker få mer energi i laget. Det ger nästan omgående resultat när vi kan reducera redan efter 30 sekunder. Vi fortsätter att trumma på och det känns som vi för matchen trots underläge. Dryga tio minuter in i perioden så lyckas vi också kvittera. När det känns som vi ska lyckas ta ledningen så drabbas vi av en olycklig utvisning och Ryd är inte sena att utnyttja läget utan kan ta ledning med 2-3 innan periodvilan.

3:e perioden
Taggade till tusen startar vi tredje perioden med full fart under fötterna. Bara efter en minut kan vi åter kvittera. Nu är det jämnt med en liten fördel till oss men det är åter Ryd som kan ta ledningen. Vi flyttar fram positionerna ytterligare och bara tre minuter senare har vi utjämnat. Ett riktigt Hawaiispel avslutar matchen och båda lagen bjuds på chanser när det lämnas luckor i försvaret. Men det blir inga fler mål.

Sammanfattningsvis
En alldeles för tam inledning från vår sida gjorde att vi hela tiden fick jobba i underläge. Samtidigt har vi svårt att sätta chanserna när de dyker upp i slottet hos motståndarna.