söndag 16 januari 2011

|Herrar A| IK SödraDal - Slätafly, 1-3

Eftersom Flyers har varit klasser bättre på hemmaplan är det alltid extra spännande inför bortamatcher, speciellt mot lag som ofta spelar jämna matcher på sin hemmaplan som SödraDal gör. Förra mötet slutade 10-7 till Flyers efter att ha varit jämn målmässigt i två perioder, varefter Flyers går från 4-4 till 10-4. Här någonstans slappnar man av och SödraDal gör tre tröstmål. En väldigt rättvis seger som dock satt hårt inne, åtminstone i två perioder.

Returmötet blev dock målsnålt, en 2-0 ledning efter första perioden står sig till tre minuter in i sista perioden då Linus kan utöka ledningen. Tyvärr klarar man inte av att hålla nollan intakt utan SödraDal tillåts kvittera med sex minuter kvar. Dom kommer dock inte närmre och en väldigt stabil trepoängare kan inkasseras och batterierna kan börja laddas inför kommande derbydrabbning mot CL98 på fredag. Slätafly gick nu upp på fjärde plats i tabellen.

Målskyttar: Ola Karlsson x2, Linus Strelert
Assist: Markus Anderberg, Linus Strelert, Ola Karlsson
Matchinformation
__________________________________________________________

Här kommer ett referat saxat ifrån IK SödraDals hemsida:

Period ett

Efter lite nonchalans vid ett tidigt frislag så släpper vi in 0-1 redan efter 30 sekunder. Därefter har bortalaget mycket boll och spelar relativt enkelt igenom oss och kommer till flera lägen. Samtidigt försöker vi ta oss in i matchen via ett power play efter åtta minuter. Inget mål men några skapade chanser, i princip direkt efter avslutat power play kommer Slätafly en vass kontring som resulterar i 0-2 efter drygt elva minuter. Vi arbetar trots att vi inte har mycket boll hårt men har ändå svårt att få till något ordentligt tryck. Perioden slutar 0-2

Period två

Ett par små förändringar i försvarsspelet gör att vi får bättre grepp om gästerna som i sin tur inte kan spela igenom på samma sätt. Vi skapar mer och mer ju längre matchen lider, men trots allt är det gästernas match så här långt och de ligger betydligt närmare 0-3 än vi gör 1-2. I en match som innehåller mycket slag så är just på ett sådant som gör att vi får spela box play, vilket vi reder ut. Positionsmässigt spelar vi bättre i försvaret samtidigt som Lasse (matchens lirare) gör en av och kanske säsongens bästa matcher. Perioden slutar mållös och vi har fortfarande chansen till poäng.

Period tre

Ett tidigt mål för bortalaget gör dock att det känns tungt att ta några poäng i dagens match då vi inte fått till något tryck under längre stunder någon gång i matchen. Vi flyttar fram våra positioner och sätter mer press på motståndarna vilket resulterar i fler chanser och ett spel mer förpassat till bortalagets sida. 1-3 kommer efter 14.18 sedan Christian Elliot assisterat Peter Eriksson efter en diagonalpass från höger till vänster. Vi jobbar väldigt bra och kommer inte närmare än 1-3 trots en ramträff.

Idag var det Slätaflys match rakt igenom, däremot släpper vi endast in tre mål vilket är i mina ögon mycket bra. Kan vi till nästa match få ordning på anfallsspelet samtidigt som vi spikar igen bakåt ska vi kunna bärga nya poäng. En annan positivt detalj var också att vi i vår press på slutet minimerade gästernas kontringar som lätt kan uppstå när ena laget jagar reducering.

Källa
_______________________________________________________

Barometern skriver:

Ett försvarstätt Flyers tog sjunde segern för säsongen efter 3-1 mot Södra Dal i Lund. Ola Karlsson stod för två mål och en assist och forwarden var en av matchhjältarna för Torsåsgänget:
- Målet är att ta fler poäng i vår än vad vi gjorde i höstas, säger Karlsson.