lördag 22 januari 2011

|Herrar A| Slätafly - CL98, 5-2

Jag tror alla i hallen måste ha känt det, efter att Flyers vunnit första tekningen och sedan haft bollen i en och en halv minut utan att låta CL röra den, att detta kommer att bli tufft för Wittberg & Co. Det ångade av koncentrerat, välriktat adrenalin om de blå. Skillnaden i inställning mellan lagen var enorm och medan det var halvdött på bortabänken var Slätaflys bänk mer levande och alla hade vinnarglöd i ögonen. Bortalagets spelare såg så mycket mindre ut. Detta exemplifierades i en närkamp mellan Johan Ramvall och någon av kvällens alla anonyma bortaspelare, en närkamp som var 100% korrekt men skillnaden i mod, vinnarlust och inställning var total vilket slutade med en gul spelare på andra sidan sargen. Eller kanske när Jonas Karlsson fullkomligt lekt sönder en hel femma och för att sedan springa och byta med ett leende från öra till öra, man såg i hans ögon att det mentala övertaget var oöverstigligt. Det var helt fantastiskt.

Matchen var fyra och en halv minut gammal när Osa fick specialläge i slottet och gjorde vad han brukar, nämligen mål. Trycket på CL:s planhalva var fortsatt högt under hela perioden men det dröjde tills elva minuter in i matchen innan Mattias Evaldsson kan sätta dit mål nummer två, efter att ha blivit helt fri på vänsterkanten. 3-0 kommer en stund senare ifrån Ålens klubba när han trycker dit den via målvakten från nära håll.

Efter femton minuter får Osa en utvisning efter en onödig eftersläng och därmed får CL ett ypperligt läge att komma närmre Flyers. CL's power play var dock i klass med allt annat de gjorde i den första perioden, det vill säga väldigt tamt, inget farligt läge alls. Nästan precis efter Slätafly blivit fulltaliga fick man ett frislag i slottet. En härlig variant ställde hela bortalaget inklusive Martin Ludvigsson, och Jens Milesson kunde göra 4-0 i nästan tom bur.


Foto: Östran


Trots en stor ledning efter 20 spelade minuter hade Slätafly bud på åtminstone ett par mål till.

Tyvärr var nästan all den positiva energin utbytt mot negativ i den andra, och Slätafly började spela dåligt med lågt bolltempo och långa transporter. Inställningen var som bortblåst. Inte blev det bättre av att Slätafly tidigt i den andra perioden åker på två riktigt billiga utvisningar och CL får chansen i 5 mot 3 i 30 sekunder. Dock får man inte in någon boll. Slätafly spelar fortfarande slarvigt och låter CL komma in i matchen när man släpper in två mål på mindre än en och en halv minut, båda målen tillkommer efter dåligt jobb i försvarsspelet. Som tur är slutar det där och Slätafly kan gå till periodpaus med 4-2.

I sista perioden märker man snabbt att Slätafly bestämt sig för att inte ge bort ännu en period utan man spelar med pånyttfött självförtroende och energi. Man tar över taktpinnen igen och släpper den inte på resten av matchen. Trots fina kombinationer och diagonalpassningar klarar Slätafly inte av att döda matchen. Johan Ramvall har till exempel två skott i stolpen under ett byte. När det återstår två minuter tar CL ut målvakten försöker med allt man har. Det är en stolpträff ifrån att lyckas men i nästa spelsekvens kan Ola Karlsson avgöra matchen, 5-2 till Slätafly.

Underbar seger som grundades i den magiska första perioden, men matchen levde onödigt länge då det inte var något snack om vilket lag som ville mest. CL var aldrig riktigt nära. Tyvärr fick Martin Magnusson utgå i slutet av matchen med en skadad axel, hur allvarlig skadan är återstår att se.

Målskyttar: Jonas "Osa" Karlsson, Mattias Evaldsson, Robin Karlsson, Jens Milesson, Ola Karlsson
Assist: Mattias Evaldsson, Jens Milesson, Martin Magnusson, Robin Karlsson, Johan Ramvall
Matchinformation

Östran har skrivit en artikel som hittas här

Joel

Inga kommentarer: