måndag 17 januari 2011

|Damer| Carlshamns IBK - Slätafly, 1-1

Efter den tråkiga förlusten på hemmaplan var det i helgen dags för vårt damlag att åka ned till Blekinge för att utkräva revansch och för att inhämta nya, viktiga poäng i en jämn serie

Målskytt: Malin Karlsson
Assist: Louise Nilsson
Matchinformation
__________________________________________________________

Här kommer ett referat från Göran Henriksson, ena halvan av damlagets ledarduo:

Det är spännande varje gång det är matchdags, man sitter som på nålar hela kvällen innan matchdag och så fort det ringer så hoppas man att det inte är ett negativt besked. Nu löste det sig denna gång också, Karin S tog ledigt och sedan lånade vi upp Felicia K från F 14. Det betydde tio utespelare, men alltså fyra borta sedan förra matchen.

1:a perioden
Det är flera spelare som får inta nya positioner. Och det tar några minuter innan vi får ordning på spelet. Carlshamn börjar piggt och har större bollinnehav men vi sticker emellanåt upp på giftiga kontringar. Deras lilla spelövertag ger i slutet av perioden utdelning då de kan peta in en retur på skott utifrån.

2:a perioden
Perioden startar ungefär som första slutar, det är Carlshamn som äger mycket boll, men de lyckas inte ta sig in i boxen och de gånger de gör det så är Frida i målet omutlig. I mitten av perioden så drabbas vi av ett avbräck då Johanna tvingas stiga av efter en stukning. I och med skadan är det som om alla höjer sig, vi börjar vinna närkamper, ligger tajtare i rygg på Carlshamnstjejerna. Vårt slit belönas också genom ett fint mål via ett dragskott utifrån i bottre.

3:e perioden
Vi fortsätter att trumma på och om det var Carlshamn som hade spelet i början så är det vi som nu har ett litet övertag, men det är ett ställningskrig ute på planen. Vi har ett par riktigt heta chanser i slutet men det vill sig inte riktigt utan den tredje perioden förblir mållös.

Sammanfattningsvis

Ett oavgjort resultat speglar matchen ganska bra. Det är många som sliter föredömligt på planen. Tidigare nämnda Frida är duktig i målet och 14-åriga Felicia sköter sin seniordebut på serienivå med bravur. Vi är duktiga i vår egen box och kan vi höja oss i offensiven något snäpp så ser det ännu bättre ut.

__________________________________________________________

Serien har ju format sig som så att Olofström har sprungit ifrån resten av serien och leder med fem poäng före just Carlshamn. Slätafly ligger på fjärde plats med 15 poäng på nio matcher, sex poäng efter Olofström och en poäng efter Carlshamn och Örlogsstaden. Olofström ser tuffa ut att rå på men en andraplats ligger väl inom räckhåll. Sist men inte minst får man gratulera Felicia till en klart godkänd seriedebut, grattis!

Inga kommentarer: