söndag 26 augusti 2012

Vinst mot Vipers

Efter en väldigt bra genomförd match slog Slätafly tillbaka Allsvenska Växjö med 4-2 efter mål av Linus Strelert, Johan Ramvall, Nils-Petter Hjelm och Ola Carlsson.

I första perioden så dominerade Växjö bollinnehavet men Slätafly höll ihop boxen bra och tvingade hemmalaget att avsluta mycket utifrån. Trots att Slätafly inte hade mycket boll i anfallszon så är det dom som tar ledningen genom Linus Strelert. Han rycker sig loss från vänster sarghörna och trycker in bollen vid första stolpen, knappast rättvist men förbannat skönt. Det märktes tydligt att Växjö spelar med ett högre bolltempo och färre tillslag än Slätafly, men dom hade svårt att komma till dom riktigt vassa lägena.

I andra perioden så jämnas spelet ut något, det är fortfarande Växjö som styr och ställer men Slätaflys anfall blir längre och längre, vassare och vassare. I en Slätaflykontring så ökar Johan Ramvall på ledningen till 2-0 efter ett litet släpp på mitten men tyvärr så ger Slätafly bort bollen bara någon minut efteråt och Växjö kan reducera. Ett otroligt billigt mål, men ett av mycket få defensiva misstag i matchen.

Sista perioden är ganska lik den förra, men Växjö stöter högre upp och chansar lite mer vilket öppnar upp för Slätafly. Perioden präglades av ett fantastiskt tight försvarsspel där det inte var många bollar som gick igenom muren, och när dom väl gjorde det så stod Daniel Johansson i vägen. Nisse ökar på ledningen till 3-1 på sitt andra friläge i matchen när han lägger över på backhand och lyfter bollen förbi målvakten. Men ännu en bjudning av Slätafly ger Växjö ett två-mot-noll-läge och då smäller det direkt. 3-2 med tre och en halv minut kvar att spela. Hemmalaget gör allt man kan för att trycka in bollen i spel sex mot fem och när Ola får felträff i när han ska rensa undan bollen från eget slott så är det inte långt borta. Men det är också Ola som fastställer slutresultatet 4-2 när han lyfter bollen förbi Växjöbackarna in i en tom bur med elva sekunder kvar.

Kan man säga att det var rättvist? Jag vet inte, Växjö är helt klart ett lag som har bättre grundspel, bättre tempo och spelet såg ut därefter, men deras försvarsspel var lite svagare så Slätafly fick komma till en hel del farliga lägen, ibland ganska enkelt medan Växjö fick slita hårt för en riktigt bra målchans. Båda Växjös mål kommer efter individuella misstag av Slätaflyspelare och dom gör inget i uppställt spel. Visst kan Växjö bättre än såhär, men inte idag. En fin skalp för Slätafly, och ett kvitto på att försvarsspelet fungerar riktigt bra samtidigt som man bjuder på bra kombinationer framåt.

Jag blir bara mer och mer nöjd med värvningen av Bergendorff, han var riktigt bra idag och han och Jens bör vara med och slåss om titeln 'Seriens bästa backpar' när säsongen summeras till våren. Toppgubbarna Emil och Linus ställde också till med mycket jävelskap i Växjö-land. Defensivt förtjänar hela Slätafly toppbetyg.