lördag 11 augusti 2012

Inför försäsongen: Lagan IBK

"If you know your enemies and know yourself, you will not be imperiled in a hundred battles"
- Sun Tzu

Lite överdrivet kanske men så har det där med måttfullhet aldrig varit Flyersbloggens adelsmärke, eller ens en gammal pin på den där väskan som man inte bryr sig om ifall man blir av med och som man har ölen i när man ska på kalas. Och ni som läser bloggen hyfsat ofta blir väl knappast förvånade av mina Drama Queen-tendenser.

Jag kommer i en artikelserie (helvete vad pretto det lät) att luska rätt på vad nykomlingarna i serien ska hitta på innan serien startar, med allt vad träningsmatcher och nyförvärv, turneringar och träningar heter.

Först ut är Lagan IBK.


Lagan IBK bildades enligt gammal välkänd mall, av ett kompisgäng som spelat landhockey på asfalt som då kände att tiden var mogen att förlänga säsongen genom att flytta in i en varm och mysig hall. Det var i nådens år 1987 men det dröjde till säsongen 88/89 innan man hade ett lag i seriespel. Debuten i Division IV blev minst sagt lyckad, man vann nämligen serien.

Ett quantum-leap senare och vi är framme i modern tid. Under den tiden hann USA avverka två stycken George Bush, men det hände också bra saker som rökförbud på krogen. Lagan däremot gjorde vad man skulle kunna kalla en parabel i seriesystemet där man först steg innan kurvan planades ut och man började dala igen.

Lagan befann sig åter i origo säsongen 08/09. Man vann även denna gång serien och gick upp i trean till säsongen därpå, då man kom på femte plats men av någon outgrundlig anledning spelade man i division II säsongen 10/11. Förra året vann man en extremt tight division II, två poäng före Craftstaden och tre poäng före Husqvarna. Det betydde att Lagan för första gången i föreningens historia skulle spela i division I. Eller, en serieomläggning till säsongen 93/94 gjorde att division II blev division I men det har tydligen Lagan själva glömt bort så då gör väl jag också det.

För att få lite mer kött på benen så tog Flyersbloggen sig ett litet snack med Lagans Victor Fantenberg som även har ett förflutet i klassiska Troja-Ljungby, fast då med hockeyrör på fötterna.

Tjena Victor, roligt att du har lust att svara på några frågor. Jag kör på direkt!

Hur ser er försäsongsträning ut?

Vi har försökt hålla igång under hela sommarn med 3 pass i veckan blandat med kondition, snabbhet och styrka. Nu sedan 2 veckor tillbaks har vi börjat inomhus med blandat spel, styrka och snabbhet.

Vilka lag kommer ni möta i träningsmatcherna under försäsongen?
Våra försäsongsmatcher börjar helgen v32 då vi ska ner till Båstad för den årliga utomhusturneringen. Där har vi hamnat i samma grupp som Munka Ljungby, Huddinge och Förslöv. Efter det har vi 8st inplanerade träningsmatcher fram till seriestart.
(dessa åtta lag är i tur och ordning: Östra (Allsvenskan), Barnarp (Div. II), Warberg B (Div. II), Värnamo (Div. II), Väckelsång (Div. II), Örlogsstaden (Div. II), Ingelstad (Div. II) och så slutligen Örlogsstaden igen, Flyersbloggens anm.)

Vad betyder det för klubben att spela i ettan istället för tvåan?För klubben blir den stora skillnaden ekonomin jämfört med tvåan. Men med en ny styrelse och underbart jobb runtomkring klubben så har det löst sig väldigt bra under sommaren. Självklart vill klubben att vi ska spela på så hög nivå som möjligt.

Har ni några nyförvärv eller spelarförluster?
Vi har gjort 3 värvningar i sommar. Backarna David Wikingsson och Linus Pettersson från Älmhult samt målvakten Daniel Feric som gör comeback inom innebandyn.

Hur är innebandyintresset i Lagan? Ljungby har ett lag i de lägre divisionerna men hockeyn är ju ganska het i era trakter. Har ni bra tryck på läktaren?
Jag tycker intresset är väldigt bra. Vi spelar våra matcher inne i Ljungby och försöker att inte spela samtidigt som Troja Ljungby spelar, det gör säkert 50 pers. Vi spelar oftast våra hemmamatcher på fredagar och då brukar det bli bra tryck på läktaren. Sedan är vår prestation på planen viktig för att folk ska komma tillbaks.

Vad är er målsättning i år?
Målsättningen blir att hålla sig kvar i ettan.

Vilken typ av innebandy kommer vi få se Lagan spela nästa säsong?Jag tror att vi kommer fokusera mycket på en stark defensiv och snabba kontringar.
Något övrigt du vill att galna Slätaflyfans behöver veta om Lagan? Vad skulle jag egentligen ha frågat om?
Vi håller allt annat hemligt ;)
Nämen, hemligheter! Vad är det för fasoner? Nej, men jag tackar verkligen Victor för att han tog sig tid att svar på några frågor så att vi kan lära känna Lagan lite bättre. Härligt! 

Inga kommentarer: