torsdag 23 augusti 2012

Inför försäsongen: Åstorp/Kvidinge IBS


Då har turen kommit till ÅKIBS i flyersbloggens försäsongsodyssé, men eftersom det vankas omtentor till höger och vänster här i Vipers-land så blir det en genomgång av det kortare slaget. ÅKIBS har med en stark ungdomsverksamhet uppbackade av ett antal verkliga eldsjälar sakta men säkert börjat etablera sig i innebandyns högre regioner. Fram till säsongen 10/11 hade man under ett antal säsonger spelat i Division 2 men laget som blev klart för avancemang till Division 1 var tunt och bräckligt och saknade den rutin som krävdes vilket medförde en rejäl faceplant och man hamnade ytterst välförtjänt toksist i serien. Men där hände något, Conny Camper tog över rodret och med sig hade han spelare med den kompetens som saknats och dom krossade allt och alla i tvåan vilket medförde avancemang till Division 1 igen. Det är också honom jag tog mig ett litet snack med.

Tjena Conny, roligt att du ville svara på några frågor!

Förra gången Åstorp och Slätafly spelade i samma serie så slutade Åstorp på 0 inspelade poäng och Slätafly vann med 22-4 i ena matchen. Vad var det som gjorde att laget inte presterade den gången, och vad säger att det inte blir samma visa denna gång?

HaHaHa!! Det är stor skillnad på då och nu! Laget hade tappat många spelare och var riktigt tunna! Förra säsongen kom jag tillbaka från en tvåårig sejour i Landskrona Falcons och 15 nya spelare anlände! Bla Magnus Hallbäck, Martin "mini" Hansson(bägge FCH), Fredrik Persson, Marcus Pålsson(bägge Falcons), Henrik Brendheden mm. Vi gjorde en fantastisk säsong och vann serien överlägset! Tog 63 poäng av 66 möjliga! Så jag kan garantera dig att ni inte kommer vinna med 22-4 denna gång;) Samtidigt kan jag också lova att vi kommer ta poäng i serien denna gång!

Hur har er försäsongsträning sett ut?
Vi har kört fyra pass i veckan sedan i början på juni! Två löppass och två brottningspass i veckan!

Vilka lag kommer ni att möta på försäsongen?
Rätt så blandat. Börjar med två utomhusturneringar och sedan möter vi lag från div 2, div 1 och Allsvenskan!

Vilken typ av innebandy spelar Åstorp?
Vi strävar efter att spela en offensiv och fartfylld innebandy! Men man måste även anpassa sig efter sina motståndare! Som nykomling måste man absolut anpassa sig!

Nyförvärv/förluster?
Fått fyra nya: Mv Patrik Andersson(Engelholm), B Dennis Nelandersson(Åby), F Jimmy Lagerkvist(Röke) och F Anton Tufvesson(FCH). Fyra spelare som passar in petfekt både på och utanför plan! Har även plockat upp fem st mycket lovande spelare från dem egna leden! Vi har tappat lite bredd spelare men ingen från de tre första femmorna!


Vilken målsättning har ni i år?Som nykomling måste man nästan ha målsättningen att stanna kvar! På sikt siktar vi på att etablera oss som ett stabilt div 1 lag!

Något du vill tillägga?Seriens topp tre kommer vara: Palmstaden, Munka och Slätafly! Sen i vilken ordning är svårare att säga!
Tack igen Conny, och vad det gäller den sista frågan så hoppas jag ju givetvis på omvänd ordning! Jag tror att Åstorp kan bli att räkna med även i år, och lär inte vara samma slagpåse som förra gången, endast tre tappade pinnar förra säsongen är respekt! Hur långt det räcker återstår att se men i mina ögon så har man goda chanser att klara sin målsättning.

Inga kommentarer: