lördag 18 augusti 2012

Förlust mot Kalmarsund

Det slutade med förlust och lite bitter eftersmak för en dag som annars var väldigt trevlig. Invigningen som sådan var väl lite lagom sömnig och fungerade enbart som transportsträcka till matchen mot Kalmarsund. Gästerna kom till spel utan herrarna Nilsson, Simon och Anton, samt Martin Willsund som i mina ögon och många andras är deras tre bästa spelare, i Slätafly saknades Linus Strelert och Henrik Bergendorff. 

Första perioden var förbaskat tråkig, ni som var där vill inte att jag ska påminna er om den och ni som inte var där ska vara glada för det. Slätafly såg spända ut och mäktade inte med ett enda riktigt bra anfall, gästerna spelade väl knappast bländande innebandy men det var dom som förde spelet och också dom som tog ledningen genom ett vackert zorromål. 

I början av andra såg det ut ungefär på samma sätt, och Kalmarsund kunde gå upp till 2-0 innan Johan Ramvall kunde sätta Slätaflys första mål i den nya borgen. Pierre jobbade förtjänstfullt fram bollen till Ramvall i höga slottet som vände om och sköt. 1-2 således och det var då som Slätafly började äta sig in i matchen igen och hade bättre rull och passningstempo men utan att kunna utnyttja sina lägen. 

Om den första perioden gick på poäng till gästerna och den andra delades broderligt så var Slätafly det bättre laget i sista perioden. Daniel Landquist presenterade sig ånyo för hemmapubliken när han skickade in 2-2 i öppen bur sedan Ola Carlsson frispelat honom. Kalmarsund hade förvisso två träffar i målramen men Slätafly kändes i detta läget som det lite hetare laget. Dock föll ridån femton sekunder från slutet när Daniel Johansson i Slätaflys mål räddat en boll som var på väg att leta sig in mellan benen på honom, dessvärre så hade han inte full koll på att han hade bollen och den hamnade åter fri, precis framför mål. Jens Milesson var närmst bollen och var på väg att rensa undan men då han blir rejält fasthållen av en bortaspelare så når han inte hela vägen fram. Det slutar med att Kalmarsund kan vispa upp bollen i krysset inför en vansinnig Jens, en oförstående publik och två tvärsäkra domare, 2-3 på resultattavlan.

Nu spelar ju resultatet mindre roll i en träningsmatch men att förlora mot antagonisterna med stort a svider ju alltid i själ och hjärta, speciellt när det händer på detta sätt. I Slätafly är det inte många som kommer undan med mer än knappt godkänt, bortalaget var dock ganska bleka dom också. Målsnålt och ganska tempofattigt är mina intryck när jag hunnit smälta matchen lite, så jag hoppas på bättring hos samtliga till matchen mot Vimmerby imorgon klockan 14.00.

Dagens kaxigaste: Roland Swedestam, målvakt i politikerlaget som spelade tidigare på dagen hade en tröja med trycket "Skjut hårdare"

Avslutar med bästa låten i melodifestivalens ärorika *host* historia och som dessutom passar denna stund som hand i handske. Jag är en slagen hjälte. Inte för dagens förlust, men oxfiléplankan som jag hävde i mig för en stund sedan tvingade av mig byxorna och medförde ett omedelbart behov av att hålla horisontalt läge.



Vi ses imorgon!

Inga kommentarer: