söndag 12 augusti 2012

Slätafly - Olofström, 5-3

Första träningsmatchen för säsongen spelades mot Olofström på bortaplan och slutade med rättvis seger till Slätafly. Den satt dock hårt inne, matchen präglades av mycket närkampsspel och rejäl fight om varenda boll. Det var roligt att se sådan inställning såhär tidigt på säsongen.

Perioderna gestaltades på ungefär samma vis med ett litet övertag för Slätafly, det var vi som skapade flest chanser och hade marginellt längre anfall. Båda lagen hade dock ganska svårt att få skotten genom block, och anledningen till det var i mina ögon en kombination av både tight försvarsspel och lite brister i anfallsspelet, något som inte är så konstigt vid denna tiden på året.

Men det var Slätafly som tog ledningen genom Emil Johansson som påpassligt styrde in ett frislag efter dryga nio minuter. Strax därpå stänkte Martin Magnusson in 2-0, också det på frislag, denna gång var han helt själv och Olofström trodde nog han skulle vänta på sina lagkamrater men Sotarn hittade bortre krysset. Innan perioden är slut kunde dock hemmalaget reducera på en kontring.

Andra perioden börjar inget vidare och efter fyra minuter är det kvitterat, denna gång på ett lite mer tveksamt sätt när en av alla skottstarka hemmaspelare får stå och måtta en meter in på planhalvan i lugn och ro innan bollen hamnar i nät, Doppe i målet kan ha varit lite skymd för det var inget märkvärdigt skott alls, men det är vänsterforwarden som får ta på sig det målet, alldeles för slappt försvarsspel. Sedan blev det dags för både powerplay och boxplay, mållösa båda två. I slutet av perioden fick Slätafly frislag i klassiskt zorro-läge och mycket riktigt så kan Ålen retfullt enkelt placera in bollen trots att alla i hela hallen visste vad som skulle hända.

I tredje perioden övades det ytterligare lite på boxplay sedan Nisse blivit utvisad sedan han varit på målvakten, men domarna missade konstigt nog den halvnelson som följde då Nisse brottades ner på golvet. Även denna gång höll Slätafly tätt, utan större svårigheter då det var ganska dåligt rull på hemmalagets PP. 4-2 gör Anderberg, jag såg inte så noga men jag tror han sköt mellan första stolpen och målvakten, men det var ett vackert anfall där bollen spelas in i mitten till Emil som skarvar ut den till Anderberg som kommer farande som en getingstucken Ferdinand. 4-3 kommer lite slumpartat på ytterligare en kontring. Matchens sista mål är desto vackrare där Slätafly rullar boll och med hjälp av stora förflyttningar skapas en yta på bortre långsidan för Anton Hammare som Olofström tappat markering på, Sotarn trampar runt och alla tror han ska skjuta men passar rakt över till Anton som klipper direkt. I stolpen. Men han får tillbaka bollen och skjuter igen, bollen är på väg utanför (Anton säger att det var en passning) men Ålen står påpassligt och stöter in 5-3. Därefter är det Slätafly som vill mest och har bud på fler mål, men det kändes inte riktigt avgjort förrän uret stod på nästan 59 spelade minuter.

Rättvis seger som sagt, Olofström bjöd verkligen upp till kamp men i mina jätteblåa ögon skulle dom haft rejäl tur om dom skulle fått med sig en pinne från matchen. I Slätafly tycker jag hela backuppsättningen gör en mycket stabil insats med extra plus till Henrik Bergendorff som hotade framåt med sin speed och var stabil bakåt, framåt så tyckte jag att Lankan hade bra fart på benen även att bollen inte studsade hans väg, Pierre jobbade och slet väldigt bra och Ålen är ett ständigt hot för backlinjen. Det slog mig nu att Slätafly med Strelert, Ola, Markus, Emil, Simon och Pierre i spetsen har grymt löpstarka forwards som är jobbiga att möta.

Jämfört med 10-1 mot Nybro i förra årets premiärmatch så var dagens match hästlängder bättre. Bådar gott inför lördagens derby!