söndag 21 augusti 2011

Sjöslaget 2011

Idag spelades en miniturnering i Oskarshamn mellan Westervik IBK från Div.1 , Craftstadens IBK från Div 2. och Slätafly. I första matchen möttes Westervik och Craftstaden och det var hemmalaget som drog längsta strået och vann en tight match med 8-6, det sista målet i öppen kasse.

Slätafly spelade därefter mot Westervik, saknades gjorde Pontus Bengtsson och Johan Ramvall, annars mönstrades fullt lag. Det märktes direkt vilket lag som var starkast och första målet kom redan efter två minuter, andra strax därpå. WIBK gick runt på två femmor, deras förstafemma var ganska vassa i kontringsspelet men andrafemman hängde inte med alls. Slätafly spelar stabilt matchen igenom och bjöd på många fina mål. Fem av fångades på film och läggs upp inom kort. Periodsiffrorna 4-1, 4-0 och 5-1 säger mycket om matchen då klasskillnaden märktes tydligt. WIBK hade såklart en match i benen redan vilket inte underlättade. Slätafly gör en bra match och trummar på hela vägen, man är en stark enhet som maler ned WIBK. Gratulerar Olof Bondesson till första A-lagsmålet, jag fick det på film!

Svårare blev det då i match nummer två som började en knapp timme efter slutsignalen. Craftstaden hårdsatsar i år och har till denna säsongen gjort klart med hela sju nyförvärv och har som målsättning att gå upp i division 1. Spelet är tight och jämnt, Slätafly har kanske något mer boll men period 1 slutar rättvist 2-2. Våra mål görs av Nils-Petter Hjelm som snor åt sig bollen i slottet och skjuter lågt i målvaktens högra hörn, och Mattias Evaldsson som kommer upp längs vänsterkanten och skjuter ett snabbt skott i bortre hörnet. Passet kom från Emil Johansson. Deras mål kommer på ett powerplay och ett skott som var påväg utanför som studsar olyckligt på Jonathan Rudholm och in.

Andra perioden ser ut som den första, kanske börjar Flyerslirarna bli lite trötta för spelet blir något hafsigare och böljar fram och tillbaka, korta anfall från båda lagen. 3-2 kommer på en snabb kontring men Martin Magnusson kvitterar omgående när han starkt håller undan två, tre spelare och vänder runt i slottet och dunkar in 3-3 som står sig perioden ut.

Tredje perioden är lik de två föregående. Matchen står och väger men när Craftstaden kontrar in en repris av 3-2 målet med fem minuter kvar. Slätafly trycker på för kvittering och tar ut målvakten med tre minuter kvar men Craftstaden kan kontra in ytterligare ett mål efter slarvigt spel på mittplan. Resultatet 5-3, som står sig matchen ut, speglar kanske inte riktigt matchen fullt ut. Ett likaresultat hade varit rättvist då Slätafly hade några riktigt farliga lägen men det ville sig inte riktigt.

Craftstaden gör en bra match och bör vara ett topplag i tvåan, men Slätafly ska normalt slå dom. En sämre avslutning på dagen. Summering av dagen får ändå vara att det är skönt att matcher mot tuffare motstånd är igång och att Slätafly kan rulla runt på mycket folk mot bra lag och man bjöd på mycket fina kombinationer i första matchen. I andra matchen saknades några procent inställning och ork vilket Craftstaden utnyttjade till fullo. Framför allt märktes det i att det var mycket fjuttande med klubbor istället för att gå in riktigt i närkamperna, samt att kreativiteten i anfallsspelet inte riktigt var där.