måndag 8 augusti 2011

|Nyheter| Båstad Outdoor Open

Sex lag från H1 Södra Götaland har i helgen spelat utebandy i Båstad. Nedan en kortfattad summering av resultaten.

Röke

Röke spelade i grupp 1 och i första matchen väntade FBC Engelholm U som spelar i H3. Röke vann med 4-2. Nästa match spelades mot Förslövs IF från H2 och det gick inte lika bra. Matchen, som spelades inomhus pga regn, slutade 2-1 till Förslöv där Rökes enda mål gjordes på straff. Sista matchen i gruppspelet var mot fyran i innebandyns maratontabell, nyblivna superligalaget Jönköpings IBK. Här räckte man inte riktigt fram trots en bra insats, förlust 5-3, vilket betydde att det inte blev något slutspel. Röke slutar trea i gruppen på tre poäng.

Palmstaden

För Palmstaden väntade division 2 laget Lagan IBK i öppningsmatchen, den slutade med knapp seger, 4-3, för Palmstaden. Match nummer två skulle bli mycket tuffare då IBF Falun från Superligan vann med 3-0. Det blev stryk även i sista matchen, denna gången mot Linköpings Univ AIF som till vardags huserar i division 2, med klara 4-1. Därmed åkte även Palmstaden ut i gruppspelet och slutar precis som Röke trea i gruppen på tre poäng.

Höllviken

Höllviken som ju kom tvåa i den södra tvåan gick starkt i Båstad. Först klarades division 1 gänget Huddinge av med 2-1 sedan var det danska Frerikshavn Bulldogs (som vann Umbro Ligaen West förra säsongen) tur att smaka skånsk spelglädje, vinst med 5-2. Nu väntade forna storlaget Balrog från Botkyrka i matchen om gruppseger, en match som Höllviken vann, med hela 6-2. Tre vinster och 9 poäng i gruppen.

Dags för slutspel således, kvartsfinal mot FBC Engelholm. Höllviken ledde matchen ända tills slutet, då kvitteringen till 3-3 kom. Engelholm avgjorde sedan på straffar

Munka-Ljungby och Lönsboda

I grupp 5 spelade Munka mot Lönsboda i öppningsmatchen, en match som svängde mycket. Det var Munka som började bäst och stack ifrån till en 3-0 ledning i första perioden. Dock vaknade Lönsboda till och reducerade två gånger men Munka ryckte upp sig och gick ifrån till 5-2 innan Lönsboda åter reducerade två gånger om, till 5-4 men man kom inte närmre än så. Därefter ställdes Munka mot det norska laget Gjelleråsen och man lyckades vinna en tight match med 2-1. Samtidigt spelade Lönsboda mot Laholm och vann med 3-0.

I sista omgången slog Munka Laholm med 2-0 och tog därmed hem gruppsegern. Den avgörande matchen om vem som skulle följa dem till slutspel gick mellan Gjelleråsen och Lönsboda. Det stod 0-0 ända tills det var fyra minuter kvar då norrmännen gör två mål inom 20 sekunder. Inte ens en snabb reducering kan vända på matchen och Lönsboda hamnar på tredje plats i gruppen.

I slutspelet får Munka först möta Södra Dal där de vinner med 3-1 men får i kvartsfinalen Falun som motståndare. Superligalaget leker hem semifinalbiljetten med 6-1.

Engelholm

Hårdsatsande Engelholm spelade sin första match mot turneringens enda finska lag: FBC Elit. Nemas problemas för skåningarna som vann med 8-2 (kolla på matchen här). I match nummer två slog man Södra Dal med 2-0 och man höll även nollan i sista matchen i gruppspelet, 3-0 mot Åstorp/Kvidinge.

Slutspel även för Engelholm således, där norska Gjelleråsen var nära att förstöra, men man lyckades vinna med uddamålet, 3-2. Det blev jämt även i kvartsfinalen, där nya seriekollegan Höllviken väntade. Slutresultatet skrevs till 4-3 i Engelholms favör. I semifinalen var man inte lika lyckosamma trots ledningsmål. De blåsvarta kunde vända på matchen och vinna med 2-1.

Inga kommentarer: