söndag 3 mars 2013

Seger i Sävsjö

Då sitter jag hemma i min medelst pizzakartonger möblerade studentlya efter trevlig roadtrip norröver, med det trevliga gurgel som mina grannar lärt sig hata ur stereon, och tänkte knåpa ihop några ord om dagens irrfärder. Irrfärd är faktiskt rätt ord för vi anlände Sävsjö 40 minuter senare än beräknat efter att ha lyckats köra vilse någonstans mellan Växjö och lapphelvetet. En dyr pasta med skinkavkok inmundigades därmed i all hast innan vi parkerade bussen utanför Sävsjö Sporthall.

Matchen började inget vidare, Sävsjö var lite mer taggade än Slätafly och fick de första farliga lägena men man lyckades missa samtliga. Slätafly fick dock chansen att komma in i matchen efter att Sävsjö dragit på sig en utvisning och det dröjde inte mer än 25 sekunder innan Jens fått skottläge och dunkat in ledningsmålet via ribban. Slätafly fortsätter efter det numerära överläget ungefär som tidigare, med ganska hafsigt spel och anfall som inte var helt genomtänkta men framför allt var dom kanske en aning för korta. Sävsjö skjöt mycket men de flesta skotten tog i block. Ett nytt powerplay för Slätafly betydde dock 2-0 sedan Ålen väggat in en boll på målvakten vilket också står sig perioden ut.

Mittenaktens inledning var långt ifrån kompetent från någon av de inblandade och det dröjde ungefär sju minuter innan första skottet på mål men därefter får Slätafly lite luft under vingarna och spelar bättre en stund innan man råkar ut för en rejäl luftgrop i form av en utvisning som reds ut, men bara ett par sekunder efter att man blivit fulltaliga reducerar Sävsjö efter att man missat en gubbe på bortre. Det dröjer dock inte länge förrän Strelert har gett Slätafly en tvåmålsledning igen när han, Lankan och Ålen snyggt löst upp Sävsjös försvarsspel. Av bara farten gör Ola 4-1 strax därpå sedan han blivit fri med målvakten och lobbat bollen över honom. Sävsjö får sedan ett mål bortdömt av någon anledning men gör precis innan pausvilan 4-2. Detta kunde mycket väl också blivit underkänt för en hemmaspelare lägger beslag på Sotarns klubba (vilket många i Sävsjö tyckte om att göra visade det sig).

Sista perioden hinner knappt börja innan Ålen provar en zorro som dock smiter över men det var symboliskt för det mer spelsugna Slätafly som ställt sig på banan. Efter tre minuter gör Ola 5-2 efter att Jens passning skurit genom Sävsjös zon och Ola kyligt väntat ut målvakten och rullat in bollen i öppen kasse och Slätafly fortsätter på inslagen väg. Passningstempot höjdes markant och Sävsjö hängde inte riktigt med. Ytterligare tre minuter senare gör Rudholm dagens mål när han mött en studsande boll, klippt till med ett slagskott precis när den landade. Bollen landade i nättaket. Ytterligare en luftgrop väntade dock. Sävsjö gör mål på straff och trots att Slätafly återigen tog tag i taktpinnen efter det så producerade man inget mer än några riktigt fina anfall, oftast signerade firma Lankan, Strelert och Ålen. Tyvärr tappar Slätafly lite fokus sista tio och faller in i Sävsjös vilja till Hawaii-spel vilket passade hemmalaget lite bättre. 6-4 kommer efter att man varit för passiva vid ett frislag från hörnan. Segern var dock aldrig hotad, det var Slätafly som var det bättre laget och hade en drös chanser att spika igen kistan men det dröjde till det var 40 sekunder kvar på matchen innan Pierré knappt lyft in 7-4 i tom bur.

Måste berätta om en ganska bisarr situation i sista perioden bara, sen slipper ni mig. När hemmalagets #19 korrekt blivit avblåst för att ha spelat för mycket med en klubba tillhörande en Slätaflyspelare och därefter gjort en mycket djup squat samtidigt som han vrålade "ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH" med bästa målbrottskrax fick han en ganska märklig utskällning av en av domarna. Utan att #19 sagt så mycket som ett ord i diskussionen med domaren eskalerade Herr Rättskipares orala framställning så till den milda grad att han hunnit med att förklara för en mycket förvånad ung man exakt hur lång en innebandyklubba är innan han var färdig och ekot mellan sporthallens väggar ebbat ut.

Välförtjänt seger för Slätafly som inte gjorde någon toppmatch. Många som slet föredömligt, men bollen studsade lite som den ville, vilket av någon anledning sammanföll med hur Slätafly inte ville. Jens fick pris för matchens lirare, men jag vill framhålla Rudholm som kunde kröna en riktigt stabil insats med ett kungligt mål.