fredag 15 mars 2013

Inför Munka-Ljungby

På grund av att mitt schema är av karaktären "På torsdag om två veckor har jag en liten lucka så då kan jag gå på muggen" kommer veckans obligatoriska inför-inlägg en aning senare än vad som är brukligt. Hoppas ni har överseende med det.

Säsongen börjar lida mot sitt slut och imorgon spelas årets sista hemmamatch så se till att passa på nu, för det kan vara sista dosen innebandy ni får fram till hösten. Förra veckan slutade som vi alla är smärtsamt medvetna om med ett dåligt skämt. Visst är det kanske inte så roligt att slåss för ingenting men det var en liten chock att vi har så få i laget som hatar att förlora. Antagligen en starkt bidragande orsak till varför vi inte leder serien trots ett lag som på pappret har potential att göra det.

Nåväl, för våra gäster måste säsongen ses som ett misslyckande. Visst har man tagit några poäng här och var mot starkt motstånd men 1-9 mot Lagan, 1-8 mot Lönsboda, 2-10 mot Landskrona är inte alls så värst vidare bra. Att man har gjort minst mål i hela serien är väl heller ingenting att skryta med, men kanske inte så konstigt då jag har fått känslan av att Munka skjuter minst skott på mål av samtliga lag. Det är däremot konstigt för det Munka jag kommer ihåg bestod av ett lag med ett flertal mycket duktiga skyttar. 

Fast låt inte detta hindra er, en träningsmatch mellan Söderåkra och Tvärskog (eller nått i den stilen) på en ojämn grusplan med boulespelande pensionärer i publiken har aldrig varit och kommer aldrig att vara trevligare än Slätafly mot Munka-Ljungby. Det brukar bli tighta och tuffa matcher som inte sällan är väldigt spännande att titta på och trots 10 insläppta förra helgen och motståndarnas misslyckade säsong ser jag inte någon anledning att tro att det blir annorlunda denna gången. 

Ola och Jens är i mycket  bra slag och har båda gjort 9 poäng de senaste tre matcherna, ingen högoddsare att dom kommer fortsätta sin produktion. I bortalaget är det rutinerade kapten Wernersson som gjort flest poäng under säsongen, 28 stycken fördelat på 9 mål och 19 assist. Bästa målskytt är Oskar Blomstergren med femton baljor.

Önskar er en trevlig helg ifrån ett (för tillfället) soligt Växjö!

Inga kommentarer: