torsdag 7 mars 2013

Malmhaug på lördag + slutstriden

Serien börjar närma sig sitt slut, Höllviken har redan rott hem seriesegern men Slätafly har ändå andraplatsen att slåss om och just nu ser det bra ut då Slätafly har allt i egna händer. Först ut av den motståndarkvartett som återstår är nykomlingen Malmhaug som ligger precis över nedflyttningsstrecket, en pinne före Lagan. Det är alltså ett lag med kniven mot strupen som gästar Torsås på lördag, och medan Slätafly egentligen kan spela ganska avslappnat kan varje poäng bli guld värt för Malmhaug.

Förra veckan blev det som bekant en ganska stabil seger mot jumbon Sävsjö, ett lag som Malmhaug omgången innan piskat upp med 10-2. Malmhaug själva fick dock stryk mot Munka-Ljungby som plockat lite poäng på slutet, så antagligen kommer gästerna att vara sugna på revansch, både sedan förra omgången men också från matchen mot Slätafly i höstas som Slätafly vann med 8-4. I Malmhaug bör man se upp med Jesper Ekberg och även Jacob Carleson. 

Som jag redan orerat om till leda så har Slätafly siktet inställt på andraplatsen och striden står mellan Slätafly och Åstorp. 

Slätafly har följande lag kvar att möta:
Malmhaug (H)
Munka-Ljungby (H)
Lagan (B)

Åstorp har följande matcher kvar:

Engelholm (B)
Husqvarna (H)

Jag räknar med att Slätafly kommer vinna resterande matcher, men det är alltid jobbigt att möta lag som måste ha poäng och spelar desperat. Sådana matcher kan sluta hur som helst. Åstorp har Engelholm som ligger i ingenmansland och visat upp en ganska dassig form på sistone så där bör Åstorp ha en solklar trepoängare medan matchen mot Husqvarna blir värre då Husqvarna till skillnad från FBCE är i mycket bra form. Jag tror ändå att det blir Slätafly som kniper andraplatsen till slut.

Bottenstriden är mycket intressant med Lagan på 18 pinnar, Malmhaug på 19 samt Munka och Husqvarna på 22.

Lagan har följande matcher kvar:
Sävsjö (H)
Malmhaug (B)
Slätafly (H)

Malmhaug har följande matcher kvar:
Slätafly (B)
Lagan (H)
Lönsboda (B)

Munka har:
Lönsboda (B)
Slätafly (B)
Sävsjö (H)

Husqvarna har:
Åstorp (B)
Landskrona (H)

När säsongen summeras tror jag att tabellen ser ut enligt följande:

Munka 25
Husqvarna 22
Lagan 22              
Malmhaug 20

Men det kommer bli mycket jämt, Munka och Husqvarna är dock för bra för att åka dit så det står med största säkerhet mellan Lagan och Malmhaug och matchen dom emellan i näst sista omgången kommer nog bli fantastiskt laddad. Antagligen kommer domarna att få bekänna färg.

Vad tror ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Idag vill vi se en seger! Go Flyers! :)