söndag 24 februari 2013

Vinst mot Lönsboda

Det smakar söndag sjöng Ulf Torkelsson och jag förstod aldrig riktigt vad han menade. Söndagar har ju alltid varit en dag med en ganska säregen stank, eventuellt smakar gomseglet lite lätt av etanol, men mer har det inte varit. Förrän idag. Idag smakar söndag gott.

Nervositeten jag hade innan match gjorde utslag på Richterskalan och inte blev det bättre av att Slätafly började matchen på ett nästan strålande sätt. Dipparna under matchen var dock ganska få och inte så långa vilket var bra för nerverna. De första tio minuterna präglades av markant hemmapress med bra rörelse i alla femmorna. Slätafly kom till många lägen men Lönsboda var väldigt tajta bakåt och blockade ett antal skott innan en väldigt spelsugen Robin Karlsson grundlurade målvakten vid ett friläge. Pressen fortsätter ett tag till men mattas lite mot slutet och efter att domarna ganska märkligt viftat bort ett frislag för Slätafly får Lönsboda friläge men stoppas av Ola som gjorde det enda rätta vilket resulterade i en straff för bortalaget. Luriga Ted Nilsson stegar fram för att agera exekutor men Doppis läser dragningen och räddar. Tyvärr för Slätaflys del visar Lönsboda upp ett rappt och farligt spel i det efterföljande powerplayet och kan efter en snygg diagonalpassning stänka dit kvitteringen vilket står sig perioden ut. Långt ifrån rättvist, Slätafly kunde mycket väl haft en tvåmålsledning med sin in i omklädningsrummet.

Tyvärr är det fina spelet från första perioden lite frånvarande i mittenakten, och några minuters Lönsbodapress i början av perioden resulterar i två mål och 1-3 på tavlan. Slätafly får dock guldbiljett tillbaka in i matchen strax därpå när en bortaspelare blir utvisad. En minut senare har Robin Karlsson från ganska exakt 180 graders vinkel väggat in reduceringen via målvakten. Lönsboda fick dock ett utmärkt läge att rycka ifrån igen när Bergendorff stoppat ännu ett potentiellt friläge och hamnat på botbänken men Slätafly lyckades hålla undan. Även i fortsättningen av perioden har Lönsboda ett övertag och spelar bättre än hemmalaget men efter ett bra byte med sex minuter kvar får Slätafly chansen i 5 mot 3. Det satt dock hårt åt men till slut kan Jens pricka in 3-3 med ett rappt skott via ribban. Inga fler mål görs i perioden och det är alltså lika inför de avslutande 20.

Några efterskalv drabbade de centrala regionerna av Ekbackshallens läktare men efter två mål av Slätafly i inledningen lugnade det ner sig lite för att på nytt blossa upp med halva perioden kvar då Lönsboda reducerade i powerplay genom duktige Kim Johansson. Det var dock Slätafly som var det starkare laget i den avslutande akten och kan göra två mål till innan slutsignalen.

7-4 speglar matchen ganska bra som helhet, Slätafly gör en riktigt bra match förutom under några perioder i mitten och Lönsboda bjöd verkligen upp till kamp. Det laget har tagit stormkliv från det ganska passiva lag jag kommer ihåg från förra säsongen och har spelare i Ted Nilsson, André Svensson och Kim Johansson som kan avgöra jämna matcher och man ståtar även med ett kompakt och stabilt försvarsspel.

Slätafly visade därmed att man fortfarande har sikte på den där andraplatsen och vid vinst i hängmatchen så är man nu bara en poäng bakom Åstorp. Bäst i Slätafly var ställföreträdande lagkapten Robin Karlsson som stod för 3+1 och gjorde en riktigt bra insats, även Henrik Bergendorff såg spelsugen ut men det var nog många i Slätafly som gjorde en insats som ligger bättre än medel. En mycket trevlig innebandymatch. Och god drömtårta efteråt.