måndag 12 december 2011

Slätafly - Röke, 6-5

Det blev seger, om än en knapp sådan i helgens match mot Röke IBK. Slutresultatet skrevs till 6-5 efter en medioker insats som Slätafly hade greppet om från början till slut.

Period nummer ett kommer kanske inte gå till historien som en av de mer välspelade men den tappra skaran som slutit upp i Torsås berömda sporthall skjul fick annat att minnas den för. Det bjöds nämligen på konstmål av Robin Karlsson gånger två, då han på sedvanligt (jo, vad du skämmer bort oss) manér zorrade in två mäktiga strutar. Båda gångerna kom passningen från Johan Ramvall som därmed ökade sin assistskörd med 67% ungefär. Däremellan hade Röke tyvärr kvitterat, men hemmaledning ändå alltså efter tjugo spelade minuter.

Andra perioden fick en bra start när Slätafly går upp till 4-1 efter mål genom Johan Ramvall och Ola Carlsson, men strax efteråt åker Slätafly på en utvisning. Precis som jag skrev i inför-inlägget har Röke ett bra powerplay och de kan reducera till 4-2. Nyförvärvet Simon Lundström visar dock att han är spelsugen efter skadefrånvaron och gör mål igen. I samband med målet drar Rökes rutinerade spelande tränare, Jimmy Lagerkvist på sig 2+10 för osportsligt uppträdande, men Slätafly lyckas inte utöka sin ledning ytterligare. Istället kan Röke snöpligt göra 5-3 en minut efteråt.

Två måls överläge inför den avslutande akten är inte mycket, speciellt inte om matchen varit spelmässigt jämn. Att Röke relativt omgående kan reducera avståndet till bara ett mål gör inte saken bättre. Röke hade några chanser till kvittering men fem minuter före full tid gör Johan Ramvall sitt andra mål i matchen, ett psykologiskt väldigt viktigt mål. Av Rökes sista anstormning blev det dock inte jättemycket av trots att man tog ut målvakten, även om de lyckades göra 6-5. Slätafly spelade smart och lät inte Röke få dom riktigt vassa lägena.

Tre poäng var vad som förväntades på förhand, tre poäng blev det, men vi får hoppas på ett lite piggare Flyers framöver. Det blir nog en lite tuffare fight nu på Fredag då Carlshamn kommer på besök. Carlshamn har stigande form men ska inte heller få med sig några poäng om allt går som det ska. Och det gör det ju.

Avslutar med en bild på abstinensens fula ansikte. Alla bilder är som vanligt signerade Tommy Bodling, fler finns på tommybodling.se.