fredag 9 december 2011

Inför Röke

- Jadu Agda, har du sett så tighta shorts den däringa Påhlsson har
Röke är en liten by med ca 600 människor som bor runtom i egna villor och gårdar. Vi är en mycket aktiv by. Här finns både Kyrkan, EFS, idrottsförening (fotboll och gympa), skytteförening, sockengille och vi samarbetar ett par gånger om året. På söndagarna hade vi enkel fika efter gudtjänsten i Kyrkan och EFS Missionshus. Så kunde besökarna stanna upp ett tag och ventilera med varandra. (Källa)
Så skriver Röke om sig själva. Dom ser iallafall ut att ha det mysigt med sitt kravmärkta kaffe och hembakade blåbärsmuffins, men innebandy pratar dom inte så mycket om. Det tänkte jag göra istället.

Efter knapp förlust mot Palmstaden borta väntar nu Röke på hemmaplan. En på pappret mycket lättare uppgift då Röke ligger näst sist och är sämre än någonsin, men eftersom Slätafly av någon anledning ofta haft svårt mot Röke känns det ändå lite jobbigt. Vill Slätafly tillhöra topp 3 när serien summeras till våren är det dock tre poäng som gäller. Så, ett revanschsuget Flyers kommer visa Röke torgkiosken och Rosenblads, och hur anfallsinriktad och fartfylld innebandy kan vara när man inte bestämt sig för att enbart kontringsmål gills. Röke har dock ett PP som fungerar väl så Ramvall och Jensa, håll era armar i midjehöjd!

Röke spelar som sagt väldigt defensivt med tight försvar och är duktiga på att ordna så motståndarna skjuter i täck, varför det kommer krävas bra rörelse, få tillslag samt tålamod. Minns en match för ett par år sedan där Röke spelade riktigt uselt men vann ändå med uddamålet för att Slätafly tillåtit Röke kontra in fem-sex mål. Inget sånt i helgen.

Rökes fem senaste matcher:
Sävsjö - Röke, 17-5
Röke - Örlogsstaden, 9-10 SD
Palmstaden - Röke, 5-6 SD
Röke - Carlshamn, 4-6
Röke - Engelholm, 5-9

Där är det givetvis suddenvinsten mot Palmstaden som sticker ut, så visst kan dom vinröda blixtra till emellanåt. Rökes bästa poängplockare Joakim Larsson har skrapat ihop 17 poäng (7+10) och deras bästa målskyttar heter Emil Martinsson och Filip Påhlsson som gjort åtta mål vardera.

Viktor Larsson har följande att säga:

Då var det åter dags för match hemma i borgen. Efter förra veckans förlust mot Palmstaden har vi laddat på ordentligt för vi tyckte själva att vi inte kom upp till rätt nivå i den matchen. Våra motståndare Röke är ett lag vi känner väl som vi mött otaliga gånger genom åren, ett Röke som har börjat säsongen lite knackigt och blandat och gett i det inledande nio omgångarna, dock ska man inte låta sig luras av någon tabell då det oavsett vad Röke befinner sig i tabellen alltid bruka vara tajta och tuffa matcher mot just dem. 

Tror att vårt bolltempo och fart i spelet kommer att bli mycket viktigt, liksom förmågan att bita fast boll i anfallszon. En viktig detalj till i dagens match blir att sätta vårt försvarsspel igen efter en lite svagare insats just där senast. 

Veckans träningar har sett bra ut och man ser att det är revanschsugna spelare som klivit ut på planen inför varje pass. Läget i truppen ser ok ut, dock saknas ett knippe spelare till dagens match på grund av olika anledningar så som skador och jobb, men vi har en bred trupp så chansen för andra att visa framfötterna i dagens drabbning.

Nu är det färdig snackat, nu kör vi!

Dehär är Flyers
Tr. Viktor Larsson  

2 kommentarer:

jens sa...

vill bara säga att det är linus som leder utvisningsligan, vi andra är ganska lugna..

JM sa...

Jag vet. Gnällröv :P