fredag 16 december 2011

Slätafly - Carlshamn, 7-3

Bilder från matchen av Tommy Bodling, fler här. Av någon anledning blev bilderna ganska suddiga på sidan, klicka på dom så blir det bättre!

När jag skrev inför-inlägget visste jag inte hur rätt jag hade. Snål, skäggig, skogshuggare = sexigt. Carlshamn = Donkengödig är nog årets visdomsord. För att spela konstruktiv innebandy är knappast något Carlshamn kan anklagas för. De körde samma stuk som Örlogsstaden gjorde i premiären, kasta in bollen på måfå mot målet och hoppas på det bästa, skillnaden är att Örlogsstaden faktiskt spelade innebandy emellanåt.

Första perioden började knappast lysande när en Slätaflyback ofinns på rätt ställe, vilket medför (varför kan man inte infoga några implikationspilar?) att en bortaspelare enkelt kan peta in bollen efter en fin passning från en av dagens fulaste kombattanter. Men det var (och jag räknade noga!) deras enda passning i anfallszon på hela matchen. Nä, inte riktigt men det kändes lite så. Slätafly tar över spelet och går om genom två mål av Johan Ramvall, passningarna från Robin Karlsson. Ett taffligt powerplay från Carlshamn senare och Anton Hammare kan slå in ett omdiskuterat mål. Carlshamn ville ha det till liggande spel och det var nästan ett gränsfall, man kan väl lugnt påstå att dagens domarpar kör lite freestajl ibland. Därefter tog lagen tepaus och slutade första perioden sex minuter för tidigt, dock kommer denna tid läggas till på returmötet, så då spelas matchen i 3x22 minuter.

Andra perioden var konstig. Inget tempo alls. Men Martin Magnusson gör mål på en inövad frislagsvariant som är så vacker att om Björn Ranelid skulle skrivit om det skulle bokstäverna sväva stillsamt ut från skärmen och smeka dina kinder tills du inte kunde gråta mer. Sedan var det roligt att se Carlshamnspelarnas blickar efteråt. Oj vad dom skämdes! Vad fan hände. Inte särskilt mycket efter det. Domarna missar en solklar trängning men låter spelt gå och det slutar med att Martin Magnusson skjuter från halva planen varpå Carlshamns målvakt gör en prakttavla och  släpper in den mellan benen. Han blir lite butter och kastar hjälmen men det struntar domarna i. Alla önskar att dom inte tagit tepausen i första perioden.

5-1 inför sista perioden och matchen kändes ganska avgjord. Men precis som vanligt tycker Slätafly om att göra matchen spännande, målskillnaden är inte viktig och klantar bort två mål och det står helt plötsligt 5-3. Slätafly tar dock tag i matchen igen och dominerar de sista tio. Fem minuter innan slutet kliver Johan Ramvall fram igen och sätter det otroligt viktiga 6-3 och gör därmed sitt tredje mål för dagen. Martin Magnusson ville inte vara sämre så han gjorde ett till han också.

Matchen slutar 7-3, rättvist och stabilt. Slätafly vinner igen utan att förta sig alls, men jag blir lite frustrerad när dom inte kan stänga en match tidigare mot ett motstånd som dagens Carlshamn. Istället hade bortalaget faktiskt chanser att knapra in avståndet men Daniel Johansson stod för en grym insats idag och gjorde en hel del väldigt fina räddningar. Annars förtjänar väl inte jättemånga överbetyg, men alla klarade godkänt. Nu tar jag julledigt, firar med lite bastu och ölkorv.

Gul Jod!

Bara för att det är kul klipper jag in Carlshamns referat också. Skrivet av Sture Stenkoll (fan jag vill också ha ett alias, så jag kommer kalla mig för Staff Sergeant Max Fightmaster från och med nu.)

Torsk i Torsås! (Jihooo! Flyersbloggens anm.)

Match borta mot Slätafly brukar för Carlshamns del innebära problem och gårdagens match var inget undantag. Hemmalaget för matchen och kan rättvist vinna trots att Carlshamn fick lite gungning på hemmalaget mot slutet.

Period 1 inleds annars på ett perfekt sätt för CI85. Markus Eriksson kan på passning från Anton Fransson peta in ledningsbollen innan knappt hälften av den kraftigt partiska publiken hunnit bänka sig. Slätafly tar dock tag i taktpinnen igen och kan via 2 mål signerade Johan Ramvall både kvittera och ta ledningen. Hakvvägs in i perode får CI85 chansen att spela powerplay men presterar kanske årets sämsta spel. Istället kan Anton Hmmare (vårt nyförvärv från Tjeckien presenterar sig direkt, flyersbloggens anm.) utöka till 3-1 på ett mycket tveksamt sätt. Protesterna från bortalaget hjälpte dock föga och Flyers kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Period 2 är inte något som kommer att gå till innebandyhistorien. Tempofattigt och viljelöst är nog ord som bäst sammanfattar händelseförloppet. Hemmalaget kan dock 2 gånger om utöka sin ledning och har betryggande 5-1 med sig efter 2 spelade perioder.
Inlednigen av period 3 blir Carlshamns. Man utnyttjar 2 hemmamisstag och gör både 5-2 genom Simon Henriksson och 5-3 genom Daniel Jensen. Ska CI85 ytterligare en gång lyckas med en upphämtning? Flyers tar en time-out för att styra uppdet hela lite och Carlshamns press kommer av sig och istället kan hemmalaget defenitivt stänga matchen genom att göra först 6-3 och sedan spika slutresultatet 7-3.
Ingen stormatch direkt från något utav lagen men som vi skrev tidigare i texten så vinner hemmalaget rättvist Nu blir det lite julledigt innan seriespelet kör igång igen med hemmamatch mot Kalmarsund den 8 januari.

----------------------------EXTRAEXTRA----------------------------

Vi tackar Sture Stenkoll för den pricksäkra analysen, vi har faktiskt den kraftigaste, och mest partiska publiken i hela Sverige. Faktum är att alla andra lag har publik som klappar lika mycket när motståndarna gör mål som hemmalaget, så vi är ganska unika i vår lilla avkrok. Vi é Flajjes!

Staff Sergeant Max Fightmaster, over and out.