onsdag 9 januari 2013

Lagan + Landskrona

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev men det har varit en välbehövlig paus. Efter gedigna julbord, kalkoner, oxfiléer och intag av etanolhaltiga fluider i alla dess former har jag varit lite ruggad i kanten men jag har nu slutat att försöka få den hjärtformade klossen genom det kvadratiska hålet och göra rätt istället. Känns bra. Hoppas ni också har haft en riktigt skön jul och ett roligt nyår, dock utan älgar, paddor, fladdermöss, tjuvaktiga klasskamrater och vita hattar.

Jag har ju inte orkat skriva något om matchen mot Lagan än så jag krafsar ner det jag kommer ihåg nu istället.

Lagan hade inte mycket att komma med trots att Slätafly gjorde två perioder som var långt ifrån bra. Det var helt enkelt det sämsta laget jag har sett denna säsong. Första perioden gick det dock vägen och bortalaget tar även ledningen på ett anfall som är så simpelt det bara går. En spelare lyfter bollen från halva planen till Fantenberg framför målet som håller undan backarna med hjälp av sin extra massa, tar ner bollen på bröstet och knackar in 0-1 med backhand. Mycket fantasilöst, mycket skickligt av Fantenberg. Som tur är kan Slätafly kvittera matchen innan perioden är slut. En hopplöst tråkig period att titta på.

Bättring blev det till andra perioden, här märktes klasskillnad, visst gjorde Slätafly ett par lätta men man pulveriserade Lagan i alla moment, utan att egentligen förta sig. En riktigt bra och stabil period från Slätafly där passningarna satt på millimetern, löpningarna var perfekt tajmade och avsluten välplacerade. Perioden vinner Slätafly med 7-0. Martin Gustafsson gjorde sitt första mål i karriären, Anderberg gjorde hattrick, Jens pricksköt och Ramvall gjorde också ett men det vackraste målet kommer i boxplay (för övrigt samma boxplay som Anderberg redan gjort ett mål i) och är signerat Henrik Bergendorff som totalt grundlurar backen med en riktigt härlig dragning i hög fart och lyfter sedan retfullt enkelt in 8-1. Nämnas bör också Daniel Johanssons två assist, nu leder han målvakternas poängliga. Matchen var avgjord.

Grattis till nykläckta målskytten Martin Gustafsson!

Det visste alla, och när Slätafly gör 9-1 med kvarten kvar att spela så bryr man sig inte längre. Emellanåt var det pinsamt hur lätt Lagan tillåts göra mål. Försvarsspelet var i det närmaste obefintligt under långa stunder och utan att Lagan behövde göra särskilt mycket så står det 9-5. Slätafly tar dock lite revansch och gör två mål i sista minuten, det första genom Emil och Ola som fria med målvakten lurade bort honom och satte bollen i öppet mål. Ola gjorde det sista målet när han påpassligt bröt ett uppspel och lobbade bollen över en utglidande målvakt fram till 11-5.

Enkel seger mot ett lag som antagligen kan bättre än vad dom visade, annars hade dom legat sist. Domarna var helt horribla, precis som alla gånger jag sett Nyberg och Söderman. Ojämn nivå, dålig kommunikation och minimal spelförståelse. Den 302-hövdade publiken bjöds också på lite gurgel i slutet när det brast för en spelare i Lagan som medelst knytnävar gav sig på Jens. Men det har ni redan läst om i tidningen så det skippar vi nu.

I helgen väntar den kanske absolut tuffaste matchen som är kvar, nämligen Landskrona på bortaplan. Seriens mesta publiklag är ett tufft spelande lag med en grym förmåga att få in bollen i boxen. Landskrona var ett par snäpp bättre än det Höllviken jag såg i seriepremiären. Sedan den matchen har Landskrona fått in Palmstadens målspruta Christian Persson som gjort 11 mål på sju matcher. Landskrona har släppt in minst mål av alla lag och har en riktigt bra målvakt i Daniel Lind. Slätafly har på grund av att matchen mot Höllviken blev flyttad haft långledigt vilket antingen kan vara bra eller dåligt men givetvis gör ett längre uppehåll att man tappar lite i timing, men alla småskavanker spelarna hade bör vara ett minne blott. Slaget om seriesegern är redan över men när slaget om andraplatsen summeras kan det vara denna matchen som skiljer lagen åt.

Som ni märker så är jag också lite ringrostig. Nu ska jag äta Fjällfil. Vi hörs!