lördag 26 januari 2013

Suddenförlust mot Åstorp

När två topplag med god form gör upp i division ett förväntar man sig en spännande, jämn och tuff match. Både Åstorp och Slätafly drog sitt strå till stacken, gjorde matchen både spännande och jämn men tack vare att domarna knappt lät spelarna fundera på närkamper blev den aldrig så tuff.  Åstorp drog tillslut det längsta strået i en match som kunde slutat hur som helst och vann med 9-8 i sudden death.

Förutsättningarna kunde varit bättre då Jens igår eftermiddag fick beskedet att han stängs av i två matcher efter matchen mot Lagan. Slätafly saknade därmed sin dittills bästa poängplockare och en stabil back, Jonathan Rudholm var dock tillbaka efter skada och tog platsen bredvid Martin Gustafsson och gjorde det bra.

Matchen började i ett högt tempo, och höll stilen rakt igenom, men det dröjde tolv minuter innan första målet kommer lite slumpartat för Åstorp, fast Strelert kvitterar bara halvminuten senare. Lagen gör ytterligare vars sitt mål innan periodpausen. Andra perioden är precis som den första mycket jämn och med högt bolltempo men ett par billiga utvisningar gör att Åstorp får lite momentum och är det bättre laget resten av perioden och leder inför den avslutande akten med 5-4.

Slätafly har gjort mycket starka sistaperioder i princip genomgående under säsongen, och man vinner även sista perioden idag. Slätafly vänder matchen med två raka mål men Åstorp vände tillbaka med tre mål inom fem minuter innan Slätafly sprattlar till igen och gör två mål inom loppet av en halvminut. Tyvärr för Slätaflys del så stannar det där och 8-8 står sig perioden ut vilket tar matchen till förlängning.

I förlängningen är det Åstorp som lyckas bäst. Med Sotarn på botbänken (återigen en mycket billig utvisning) går Slätafly bort sig lite vilket gör att Åstorp kan kontra in segermålet och med det stannar bonuspoängen i Skåne.

På det hela taget var det en bra match, rolig att titta på med många mål och ett riktigt högt tempo. Matchen var väldigt jämn rakt igenom, båda lagen kunde ha tagit trepoängaren utan att det hade känts orättvist men idag var det inte Slätaflys dag. Åstorps stjärnspelare Lagerqvist, Brendheden och Tufvesson var inblandade i sju av Åstorps nio mål vilket är ganska hyfsat.

I Slätafly fick tremålsskytten Johan Ramvall pris för bästa spelare men som vanligt denna säsong så var det ett gott kollektiv på banan. Givetvis hade jag hoppats på tre poäng så visst är jag lite besviken, men idag spelade Slätafly ändå bra till skillnad mot poängtappen i början av serien så det går ändå att uthärda. Värre är det kanske att vissa personer i supporterbussen knappast borde få kalla sig för supportrar. Jag tror ni vet vilka ni är och förhoppningsvis har ni vett att skämmas. Ni får oss riktiga fans att se dåliga ut.

Nästa lördag väntar serieledaren Höllviken hemma i borgen och förhoppningsvis går det snäppet bättre då. Det återstår att se om Jens får spela matchen då en protest ska lämnas in men med tanke på vilket bemötande Slätafly fått av juridiska nämnden hittills så ska man inte förvänta sig för mycket.

Alltså, Slätafly - Höllviken i Ekbackshallen den andra februari klockan sjuttonhundra. Förhoppningsvis ses vi där! Fortsatt trevlig kväll önskar världens bästa blogg till världens bästa läsare.