söndag 13 januari 2013

Stark vändning gav tre poäng mot Landskrona

Landskrona slog på stora trumman och bjöd på Supersöndag och en heldag med innebandy i Landskrona Idrottshall, men vad hjälpte det när Slätafly går som tåget. Det blev bortavinst, 4-5 efter en stark sistaperiod, och 500 molokna skåningar fick vända hem tomhänta.

Slätafly har haft ett långt uppehåll och det märktes lite då den korrosion som bildats under helgerna låg kvar i ett tunt lager. Slätafly var inte helt 100 men det var ändå dom som tog ledningen genom Jens Milesson som får bollen lite slumpartat efter ett anfall och nyper till. Men innan perioden var till ända hade hemmalaget vänt på steken och hade en 2-1 ledning efter 20 jämna minuter.

I andra perioden fortsatte Landskrona spela väldigt tight vilket gjorde att Slätafly hade ganska svårt att bryta igenom och Landskrona kan kontra in 3-1 vilket också var det enda målet i mittenakten.

I den avgörande perioden är det dock ett mer beslutsamt Slätafly som ställer sig på banan, kanske började Landskrona att tröttna något för dom började att gå upp lite högre vilket gjorde att Slätafly började hitta igenom. 3-2 gör Strelert som får bollen serverad på guldfat av Ålen efter knappa fyra minuter, psykologiskt viktigt att få in en boll tidigt. Utav bara farten petar Emil in kvitteringen ett par minuter senare efter ett bra anfall där först Ramvall hade ett läge att göra mål men målvakten räddade, Emil snappade då påpassligt upp bollen och fick även han öppet mål och gjorde inte heller något misstag.

Tyvärr kunde Landskrona kontra in 4-3 med åtta minuter kvar men Slätafly reste sig och kapten Ramvall steg fram och vände tillbaka matchen till Slätaflys favör med två likartade mål där han får en passning från backen på vänstersidan varefter han kan trampa in och stänka dit den, Jens och Sotarn slog passningarna. 4-5 står sig matchen ut.

Ytterligare tre fina poäng in på kontot alltså. Landskrona höll vad dom lovade, det blev en supersöndag, fast inte riktigt så som dom hade tänkt sig. Med Materiallära, Äpple/Mango/Passionsfruktjuice och svenska progvidundret Kaipa firar jag vidare, hoppas pluggmotivationen snart hittar tillbaka, men Slätaflyvinst och en väderprognos som ser ut att betyda mer snö gör det hela så mycket bättre.

Flyersbloggaren önskar en fortsatt trevlig söndagkväll!