tisdag 18 december 2012

Inför Lagan

Äntligen har det börjat röra på sig i Slätaflylägret, och från att ha varit 29 sekunder ifrån jumboplats efter fyra omgångar har Slätafly börjat producera och har nu klättrat till en mycket trevligare tredjeplats sedan vinsten mot Munka-Ljungby förra helgen. Dessutom är avståndet upp till tvåan Åstorp bara fyra poäng, och då har Åstorp spelat en match mer. Efter fyra raka segrar så verkar Slätafly ha hittat ett koncept värt att slipa på. Nästa lag på tur är Lagan som har sina hemtrakter i närheten av Ljungby.

Lagan har blandat ganska kraftigt hittills på säsongen där vinster mot Åstorp med 8-7 och mot Munka-Ljungby med 9-1 sticker ut i positiv mening medan förlusterna mot Lönsboda (10-3) och Sävsjö (7-6 efter sudden death) inte är lika trevliga resultat. Lagan verkar vara ett starkt hemmalag för på fyra hemmamatcher har man vunnit tre, i den fjärde blev det dock förlust mot Malmhaug. På dessa fyra matcher har man gjort 26 och endast släppt in 16. Dock är man ett tämligen svagt bortalag med endast en inspelad poäng på fem matcher och en målskillnad på 22-39.

I Lagan är det Robin Bylander och Victor Fantenberg som gjort flest poäng, 16 respektive 15 stycken. Rykten om Robin Bylanders våldsamma skott har nått mina öron så Slätafly gör nog bäst i att se till att han inte får stå och måtta för då lär det smälla. Victor Fantenberg är gammal hockeyspelare och mäter dryga 190 centimeter över havet och väger in på strax under hundra pannor, men har förutom storlek även begåvats med vassa handleder. Håll koll på dessa båda herrar tack.

Det som gör matchen lite extra spännande ur statistiksynpunkt är att Slätafly bara tagit fyra poäng av 16 möjliga hemma i den nya hallen. För den som kan räkna betyder det alltså att Slätafly tagit 75% av sina poäng på bortaplan. Vad betyder det? Att tidigare så hemmastarka Slätafly inte kan ta poäng i den egna borgen längre? Slätaflys målskillnad hemma är 22-22 på fyra matcher, med jämna matcher mot bra motstånd (Landskrona, Åstorp, Engelholm, den sista mot lite mindre bra motstånd i Sävsjö). Borta är målskillnaden 40-32 på fem matcher. Att statistiken ser ut på detta sett tror jag har en del att göra med hur spelschemat sett ut. Slätafly började komma tillrätta sent in i säsongen och då Slätafly på de senaste sex matcherna har haft fyra bortamatcher är det ett ganska naturligt utfall. Men alltså, ett svagt hemmalag mot ett svagt bortalag möts i helgen.

Nu är det istället dags att börja vinna på hemmaplan och ge sig själva och publiken en tidig julklapp. Det är dags att ge publiken en riktig urladdning innan uppehållet, fortsätta på vinnarspåret och ytterligare knappa in på toppen. Jag tror på stabil seger, 8-3. Låt mig inte äta upp det nu Flyers.

Vi ses på Lördag klockan 17.00 i Sporthallen!!

Inga kommentarer: