måndag 26 november 2012

Andra raka

Lyssna: Viktor Larsson "Det var välförtjänt"

Säsongens första hemmaseger kom igår mot tabelljumbon Sävsjö efter en match som Slätafly kvitterade fem gånger för att med mindre än två minuter kvar att spela ta ledningen för första gången och hålla den matchen ut. Återigen när det gäller Slätafly så är matchen helt jämn målmässigt (Bara mot Höllviken, Lönsboda och igår mot Sävsjö har resultatet blivit något annat än lika eller en marginal på ett mål åt något håll, och där blev differensen två mål men bara efter mål i tom kasse). Skottstatistiken är dock fullkomligt förkrossande 45-20 till hemmalaget. Någon bjudning, ett självmål och ett mål i andra periodens absolut sista sekund tillsammans med massor av missade lägen och några ramträffar gör att Sävsjö har ledningen med 4-3 inför sista perioden.

Som tur är för Slätafly så lossnar målskyttet och förutom att Sävsjö tar ledningen en gång till så är den sista perioden Slätaflys inte bara i skottstatistiken utan även i målkolumnen. Sista perioden vinns med 4-1 efter ett mål i tom bur med fem sekunder kvar. Nervigt värre i en match som levde mycket längre än nödvändigt.

Slätafly skjuter flest skott av alla. Utanför mål. Slätafly sköt 45 skott senast igår mot Sävsjö och 43 skott mot Engelholm. Som inte gick in. En logisk utdelning på dessa chanser hade varit ett par, tre stycken över tvåsiffrigt. Visst har målvakten i motståndarmålet varit väldigt duktig i just dessa matcher men jag köper det inte fullt ut. Det är Slätafly som gör honom bra genom dåliga avslut. Räknade lite kvickt på lagens snitt och kom då fram till följande: