söndag 14 oktober 2012

Tungt

Jävligt tungt. Trots underläge 3-1 efter första perioden och 5-3 med bara fyra och en halv minut kvar att spela så kom Slätafly igen, reducerade och kvitterade men bara 27 sekunder från slutsignalen så gör Palmstaden 6-5 på kontring. Alla poängen stannade således kvar i Trelleborg och Slätafly står kvar på endast en inspelad poäng efter tre omgångar och det är alldeles för lite. Åtta poäng efter serieledaren Höllviken efter tre omgångar är långt ifrån okej. Det är dock lååååångt kvar på säsongen och även om Slätafly inte riktigt är där så var matchen igår ett litet steg i rätt riktning, Palmstaden borta är trots allt kanske den tuffaste matchen av alla. Nästa match spelas mot nykomlingen Åstorp/Kvidinge som just nu ligger trea på åtta poäng efter segrar mot Malmhaug, Lönsboda och Sävsjö (vinst i Sudden Death) och det blir ytterligare en tuff match. Seger är dock ett måste. Så enkelt är det. Det finns hur många lökiga grejer att säga som helst, klichéer och floskler men det räcker inte med snack, det måste jobbas i verkstaden. Ytterligare en kliché, men den bjuder jag på.

Målen igår gjordes av Lankan, Pierré, Ramvall x2 och så Lankan igen. Passningarna kom ifrån Jens, Emil, Sotarn och Ola.

Förresten. Växjö har officiellt någonstans runt 195 regndagar per år. Jag tror den siffran kommer att revideras snart.