fredag 19 oktober 2012

Inför Åstorp/Kvidinge

Det vankas åter innebandy i Torsås sporthall, och precis som brukligt är det ett skånskt lag som gästar. Åstorp har öppnat starkt och står på åtta inspelade poäng inför morgondagens match vilket betyder att man endast tappat en poäng då man suddenvann mot Sävsjö. Det är alltså ett lag med starkt självförtroende och som vet vad som krävs för att vinna. Årets upplaga av Åstorp kommer inte ens från samma planet som det sorgliga koppel trasiga själar som förlorade med 22-4 för två år sedan. Detsamma kan även sägas om Slätafly som ju inte alls gått att känna igen i de tre matcher som spelats hittills. 

Säkert är att Slätafly är fantastiskt revanschsugna och kommer göra allt för att vända på en tragisk trend, spräcka nollan i kolumnen som kallas V åt helvete och kriga om varje millimeter på planen. Det finns ett par saker som talar för hemmaseger; Slätafly har ett gediget sparkapital. I princip samtliga spelare har underpresterat. Det handlar bara om att plocka fram det, få alla pusselbitar på plats och spela ut. Bara. Dessutom så kommer bortalaget kanske till matchstart så förvirrade sedan man korsat Blekingegränsen att man står helt handfallna, paralyserade och med gapande munnar bara ser på. 

Det kommer bli en tuff match. Medan Slätafly och Munka-Ljungby överraskat negativt så är Åstorp ett lag som gått lite bättre än vad jag trodde, även om motståndet inte varit det bästa. Henrik Brendheden är en spelare att hålla koll på, han kan avgöra matcher på egen hand och han är en spelare med den fantastiskt sköna egenskapen att kliva fram när det verkligen gäller. Slätafly har ett par stycken sådana också, jag hoppas att det är dom som tar ett par kliv och visar att vi faktiskt kommer börja klättra i tabellen inom kort.

Inga kommentarer: