tisdag 10 april 2012

Pratstund med Viktor Larsson

Flyersbloggen tog en liten pratstund med tränare Viktor Larsson och passade på att fråga om förra säsongen, nästa säsong och vårt nyförvärv, Henrik Bergendorff. 
Det blev en tredje plats denna säsong, och vi var med i striden om den allsvenska platsen ända till mållinjen, hur ser du på säsongen som gått?
Som du säger blev det åter en tredjeplats denna säsong, vilket vi på det stora hela känner oss nöjda med. Samtidigt som man är lite besviken givetvis, för vi ledde trots allt serien med tre omgångar kvar. Men nu vet vi vad som krävs för att vara med hela vägen. Så personligen känns det som vi har mer att ge och det ska vi visa med eftertryck till kommande säsong. 
Emil, Jonathan och Simon verkar ha kommit väldigt bra in i gruppen och fått det att lossna rejält nu på våren, du måste vara nöjd med deras debutsäsong i flyerströjan? 
Jag är jättenöjd med dessa spelare inget snack om den saken, när man kommer ny till en klubb gäller det att ha tålamod och våga lita på sin omgivning. Det ligger också mycket tanke bakom dessa värvningar, vi trodde att de skulle passa in bra hos oss, och det tycker jag verkligen det gör. Sedan är det unga spelare så tror att vi kan plocka ut ännu mera under kommande säsong.  

Någon spelare som överraskat extra mycket på dig i år?
Jag tycker som du nämner innan att alla dessa tre spelare gjort det bra. Men ska jag plocka en så säger jag Emil Johansson, som verkligen fick igång sitt spel efter jul, en annan spelare som växt mycket under året är Ola Karlsson som kom in med den energin vi behövde när han kom hem från Norge.  
Första nyförvärvet redan klart, det gick undan. Hur har processen sett ut?
Ja det gäller att arbeta fort, Henrik är en spelare som vi haft ögonen på under tre säsonger och försökte värva redan för tre år sedan. Här vill jag passa på att hylla general manager Andreas Swedestam som gör ett grymt jobb när det gäller kontakten med spelare.
Vad är Henrik för typ av spelare? 
Henrik är en spelskicklig back som dessutom är fysisk vilket inte alltid är lätt att få tag på, sedan är det en trevlig kille som vill framåt i karriären som kommer passa in utmärkt i Flyers. 
Finns det fler potentiella nyförvärv därute, eller är det färdigvärvat nu?
Det finna absolut ett par spelare till som vi tittar på, så färdigvärvat är det nog inte. Sedan är det ju så att vi har ett riktigt bra lag redan innan det får man inte glömma bort, så det är detaljer hos spelare vi tittar på för att skapa oss fler alternativ. 
Tack för att du tog dig tid Larsson, jag antar att vi får återkomma med svar på den sista frågan vad det lider.

Inga kommentarer: