måndag 11 juni 2012

Husqvarna IK ersätter Carlshamn

Då det stolta rödvita skeppet Carlshamn har sjunkit med man och allt har Husqvarna IK tillfrågats och tackat ja till en plats i division 1. Mer info om dom, samt nyförvärv och spelarförluster kommer. Såhär skriver Husqvarna på sin hemsida

Husqvarna IK:s herrlag har erbjudits och tackat ja friplats i division ett kommande säsong. Detta innebär att det blir spel i Division 1 Södra Götaland mot bland annat Sävsjö IBK, Lagan IBK, IBK Landskrona och FBC Engelholm samt självklart en större utmaning.

Husqvarna IK fick erbjudandet att ersätta Carlshamns IBK i Division 1 Södra Götaland och såväl herrlaget som föreningsstyrelsen var direkt positivt inställda. Efter funderingar och analyser av vad det hela skulle innebära för merkostnader och hur dessa skall lösas bestämde sig Husqvarna IK för att säga ”Ja, tack!” till Svenska Innebandyförbundets förfrågan.

– Det var såklart intressant med en gång, kommenterar herransvarige Johan Söderman, men det skulle vara oansvarigt att inte gå igenom ekonomin och liknande bitar en extra gång innan man tackar ja.

Husqvarna förlorar i och med avancemanget till division ett två intressanta derbymöten med Barnarp och Hovslätt och har nu Sävsjö i den enda match man kan likna vid ett derby. Långresor som till Trelleborg (Palmstaden), Höllviken, Malmö (Malmhaug) och Landskrona blir nu vardagsmat istället för småutflykter till Tranås, Gnosjö och Värnamo.

– Spelarna vet vad som väntar, men är riktigt laddade inför uppgiften, säger tränaren Magnus Carlstedt.

Friplatsen innebär att Husqvarna är tillbaka på förbundsserienivå, något man senast var 2005/2006 då man drog sig ur dåvarande division två och började om i division fem året därpå. Omgående serieseger och ett samgående med Lekeryds IBK innebär direkt avancemang till dåvarande division tre och fram tills nu har Husqvarna huserat precis under förbundsserienivån.

Breddföreningen Husqvarna IK får i och med att herrlaget skall spela i division ett lite mer av en elitspets. Husqvarnas duktiga ungdomar skall ha möjligheten att utvecklas och kunna spela innebandy på en hög nivå på hemmaplan.

– Det är viktigt att vi som en ungdomsförening tar ansvar för hela verksamheten och inte stirrar oss blinda på kortsiktiga framgångar och osäkra lösningar, summerar ordförande Henrik Johnsson. Därför känns det bra att laget förstått vad spel i division ett innebär.

Inga kommentarer: